Boot Camp

Boot Camp, ki je ime dobil po vojaškem načinu treningov, je oblika funkcionalne vadbe, pri kateri uporabljamo predvsem lastno težo in enakomerno aktiviramo vse mišične skupine. Vaje so tehnično nezahtevne, sestavljene iz kombinacije sonožnih poskokov, sklec, trebušnjakov, počepov, dviganja uteži ali različnih predmetov, raztezanja elastičnih trakov, uporabe funkcionalnega pripomočka TRX (Total Resistance eXericise), kettlebellov, teka ipd. Vaje potekajo v intervalih, njihova intenzivnost pa privede do izboljšanja vzdržljivosti in moči.

Izziv Boot Campa je med drugim tudi pripeljati telo do njegovih skrajnih zmogljivosti pri čemer, ob hkratni vključitvi več mišičnih skupin, telo porabi več kalorij in se v njem pospešuje metabolizem. Vadba je tako izjemno učinkovita pri oblikovanju postave, ob redni vadbi pa je na voljo tudi strokovno svetovanje o zdravi in primerni prehrani vadečih, ki jo pomaga uravnavati nutricist.

Ob redni vadbi, ki praviloma poteka v skupini, se ob krepitvi splošne telesne pripravljenosti in vzdržljivosti, krepi in izboljšuje psihična moč in posledično sproščajo negativni učinki stresnega načina življenja.

Boot Camp je primeren tako za ženske, moške, rekreativce, tekmovalne športnike, ne glede na starost in fizično zmogljivost, v ugodnih vremenskih razmerah pa lahko vadba preselimo tudi na prosto.

Boot Camp daje možnost za
– izboljšanje splošne telesna pripravljenost, moči, vzdržljivosti
– krepitev mišic
– izgubo odvečnih maščob in oblikovanje telesa
– izboljšanje psihične moči
– krepitev ekipnega duha, pridobitev novih prijateljev
– izboljšanje načina prehrane